Вашата оценка 5.00 от 18 гласа

Допълнителни екскурзии в Тунис22 Януари 2020 г.
ЕКСКУРЗИИ В ТУНИС

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ В ПУСТИНЯТА САХАРА
Пътешествието е с продължителност два дни. По време на екскурзията ще разглеждате 2/3 от страната, като ще имате възможност да се запознаете с нейната история и да се докоснете до нейните традиции и обичаи. Първата и най-логична спирка е Ел Джем. Там се ще разгледате огромния римски амфитеатър, който съперничи единствено на Колизеума в Рим. Ще имате възможност да стъпите на гладиаторската арена, да погледнете от местата на публиката (35 000) и дори да минете през тунелите, от които са излизали дивите зверове. Продължавате към Тозьор – единственият оазис, където има над 300 000 финикови палми и където се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза. По пътя ще видите площадката, където са правени снимките на популярния холивудски филм „Междузвездни войни”. Нощувате в хотел, а на сутринта, се отправяте към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джарид, известно с уникалните си миражи. Тръгването е много рано, за да можете да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото сред пустинни дюни. Ще имате възможност да пояздите камила. След това се отправяте към град Дуз – вратата на пустинята. От тук можете по желание да се изживеете истинско приключение с джипове, което е едно незабравимо преживяване и ще се почувствате като участници в ралито „Париж-Дакар”. Ще направите спирка на труднодостъпния оазис Чибика, от където се откриват главозамайващи гледки към скалистата пустиня. Продължавате към най-известното селище на коренните тунизийци – берберите. Това е Матмата, където имате уникалната възможност да посетите подземните им жилища. Екскурзията продължава с автобус към Кейруан – четвъртият по значимост град за мюсюлманите след Медина, Мека и Йерусалим.

ТУНИС – КАРТАГЕН – СИДИ БУ САИД
Отпътуване от вашия хотел сутринта в комфортен автобус на север към столицата Тунис. По пътя пред погледа ви се сменят хиляди омагьосващи картини и пейзажи. Екскурзията има три основни акцента. Първо преминавате през столицата Тунис, където ще се отбиете в градската Медина, където ще почувствате Ориента сред множеството сувенирни магазини и занаятчийски работилници, скрити в тесните улички и ще разгледате Катедралата в центъра на града. Втората важна точка е легендарният Картаген, станал олицетворение на богатство и могъщество. Величествените руини на римските терми, построени по времето на Император Антонин свидетелстват за богатството на изчезналия град. Невъзможно е да си представи човек Тунис без древното андалуско селце Сиди бу Саид, разположено на хълм, от където се разкрива една от най-красивите гледки към залива на Тунис. Сиди бу Саид има много имена: градът на влюбените, градът на художниците, синьо – белият град, но едно е сигурно – той ще успее трайно да ви очарова.

КАЙРУАН – ЕЛ ДЖЕМ
Посещение на Кайруан - четвъртия по големина ислямски център в света след Мека, Медина и Йерусалим с посещание на джамията Акба и берберския Мавзолей. След обяд разглеждане на изключително добре запазения Римски Амфитеатър в Ел Джем. Ще имате възможност да стъпите на гладиаторската арена, да погледнете от местата на публиката (35 000) и дори да минете през тунелите, от които са излизали дивите зверове.

ПУСТИННА ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА FRIGUIA PARK + ZOULOU NIGHT (ШОУ - ПРОГРАМА)
За онези от вас, които искат да се запознаят с истинската Африка, да се полюбуват на грациозните антилопи, да чуят рева на лъвовете, да станат свидетели на игрите на малките слончета и камилчета, предлагаме тази увлекателна екскурзия. Отпътувате от вашия хотел към селцето Boufikha, където се намира парк с територия повече от 36 хектара и над 50 вида животни. Тук имате около час свободно време за разходки, снимки, глътка ароматно кафе или разхладителна напитка, покупки на тематични сувенири. След това продължавате към ресторант, където ви очаква вечеря с типични местни специалитети и истинско Зулуско шоу. Можете да вземете участие в танците под ритъма и да опитате от местното червено наливно вино.

НАЦИОНАЛНА ВЕЧЕР В МАДИНАТ АЛ – ЗАХРА ( ШОУ-ПРОГРАМА )
Една от най – грандиозните шоу – атракции в цяла Африка, с участието на стотици артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти. Освен възможността да видите най – добрите произведения на древните берберски занаятчии, ще можете да поседите в мавританско кафене и да завършите вечерта с вечеря от националната тунизийска кухня+ представление в ресторанта.
всички новини ›

Текущи предложения

Новини и Статии

Абонирайте се за нашите специални предложения
Европейски фонд за регионално развитие
“Турс Клуб Елада ” ООД oсъществява проект BG16RFOP002-2.092-..... по процедура „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. Проектъте се изпълнява в градовете с представителства на фирмата и е с продължителност 3 месеца. Общата му стойност е в размер на 68 491.37 лева, от които 58 217.66 лв. европейскои 10 273.71 лв. национално финансиране.

Проект и главна цел: Проект BG16RFOP002-2.095-1002 - „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки”е краен бенефициент и изпълнител на проект по процедура „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки”. Цел и очаквани резултати: Осигуряване на оборотен капитал за предприятието, засегнати от временните противоепидемични мерки, постигане на положителен ефект за преодоляване на икомически последствия от пандемията COVID-19 и запазване на дейността. Бенефициент: Турс Клуб Елада ООД. Обща стойност: 23 624.47 лв. от които 20 080.80 лв европейско и и 3543.67 лв. национално съфинансиране. Начало: 05.03.2021 г. Край: 05.06.2021г.
Оперативна програма Иновации и конкурентоспособност
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах