Вашата оценка 0 от 0 гласа

Магията на Андалусия, от Варна и София от Варна

За програмата
8 дни / 7 нощувки
Дестинация: Испания

Дати на отпътуване: 18.05.2021, 18.05.2021, 12.10.2021, 12.10.2021

Вид транспорт: Самолет

Цена на човек за 8 дни / 7 нощувки
от 1916 лв.
Дата Цена Резервирай
18.05.2021 от 1829 лв. Резeрвирай
18.05.2021 от 1916 лв. Резeрвирай
12.10.2021 от 1916 лв. Резeрвирай
12.10.2021 от 1829 лв. Резeрвирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва

Ден 1 - Варна/София - Малага - Коста дел Сол

За клиенти от Варна: полет на Турските авиолинии в 10:40 от Варна, 11:45 ч. кацане в Истанбул, 13:20 ч. излитане от Истанбул и в 17:00 ч. кацане в Малага.

За клиенти от София: полет в 14:50 ч. с авиокомпания България ер за Малага. Кацане в испанския град в 17:40 ч.

Отпътуване за Коста дел Сол и настаняване в хотел Hotel Kristal 3*, Торемолинос (или подобен). Вечеря и нощувка.

Ден 2 - Коста дел Сол - Марбея - Гибралтар

Закуска. Пътуването ни с АВТОБУС из Андалусия започва с МАРБЕЯ – курортът на хайлайфа, наричан още „Кралицата на Коста дел Сол”. Негова кръстница е самата кралица Изабела I, която възкликнала „Que bella mar”, спирайки за първи път на този живописен бряг. Пешеходната ни разходка из града ще започне с крайморския парк, където са изложени 10 ексцентрични скулптури на големия испански творец Салвадор Дали.

Продължаваме из тесните романтични улички на стария град край изпъстрените с цветя и украса от характерните за Иберийския полуостров пана от керамични плочки фасади (наричани в Испания азулехос), за да стигнем до Площада на портокалите с местното кметство, останките от крепостната стена, местната катедрала с паметника на Сан Бернабе, патрон на града, и др.

С автобуса, на път към пристанището, ще минем покрай ботаническата градина, арената за корида (в Марбея тя се провежда само през туристическия сезон) и ето ни на пристанището Пуерто Банус, известно със скъпите си ресторанти, магазини и луксозни яхти. Отпътуване за ГИБРАЛТАР и панорамна обиколка на този град...хибрид (срещу доплащане), разположен на брeга на едноименния проток, връзката между Средиземно море и Атлантика. Хибрид, защото се намира в Испания, а е задморска територия на... британската корона!

Според гръцките митове в създаването му на Гибралтарската скала пръст има самия Херкулес. След маврите и испанците от началото на ХVІІІ век тук се наместват англичаните. И след референдума на 10.09.1967 година, Гибралтар, разположен на важно стратегическо място, остава под британски флаг, с държавен глава кралицата на Великобритания. Днес Гибралтар е финансов и туристически център, в който съжителстват цял куп националности: испанци, португалци, англичани, араби, евреи...

По време на обиколката на града, която се заплаща допълнително,  ще се изкачим на прочутата Гибралтарска скала, известна и като Скалата на маймунките (тук живеят свободно 120 животни от породата макак), ще посетим изключително красивата пещера St. Michael, ще си доставим удоволствието да се любуваме на залива на Алхесирас и отсрещния африкански бряг, а накрая любителите на шопинга ще имат свободно време да се развихрят по главната търговска улица на града.

Настаняване в хотел Hotel Alboran Algeciras 3*или подобен в района на Алхесирас, на 20 км от Гибралтар. Вечеря и нощувка.

Ден 3 - Гибралтар - Вехер де ла Фротера - Кадис - Севиля

Закуска. Пътешествието ни продължава към ВЕХЕР ДЕ ЛА ФРОНТЕРА. Този неголям андалуски град е основан от финикийците, развива се при римляните, по време на маврите става важен селскостопански район.

Разположен е на хълм над стръмните склонове край устието на река Барбат и има типичен арабски облик. Градчето става известно и  след като край бреговете  му на 21.10.1805 година се случва една от най-големите морски битки в историята – Трафалгарската, когато британският адмирал Нелсън разгромява обединената френско-испанска флота.

Пешеходна разходка из градчето и отпътуване за КАДИС – едно от най-важните  пристанища на Испания. Наследник на древния Гадес, той е най - старият съществуващ град в Западна Европа, основан през 1104 година пр.н.е. След откриването на Америка от Христофор Колумб става един от най-богатите градове на континента, измествайки през ХVІ век Севиля от позициите й на търговски център за Западните Индии.

Пешеходна обиколка на Кадис, в която ще видим градската катедрала и кметството сред площада с фонтаните пред тях, паметника на конституцията, крайбрежния булевард, плажа на Кадис, двете морски крепости Сан Себастиян и Санта Каталина, красивия парк Дженовезе, дори и кралския...затвор.

Отпътуване за района на СЕВИЛЯ. Настаняване в хотел Hotel Ele Domocenter 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 4 - Севиля

Закуска. Обзорна екскурзия из столицата на Андалусия, наричана още „Домът на Кармен”, но да не забравяме Дон Жуан и Севилския бръснар. Легендите приписват на митичния герой Херкулес основаването на града. В продължение на векове Севиля е преживявала възходи и падения, но и до днес си е останала синоним на красота и елегантност, истинска звезда на Андалусия. Символ на града е кулата Ла Хиралда, изградена от мавританската династия на Алмохадите. И ако мюсюлманите са оставили някои от най-впечатляващите архитектурни образци в Севиля, евреите пък са завещали два квартала: Санта Крус и Сан Бартоломе.

След отвоюването на града от маврите, испанската корона издига през 1507 година знаменитата севилска катедрала Санта Мария, най-големият католически храм в Испания, олицетворяващ близостта до божествената промисъл. В катедралата, където ще влезем, ще видим най-големия олтар в християнския свят, със сцени от Новия завет, изработени от дърво и покрити със злато, доставено от Перу и Мексико. Тук е и гробът на великия Христофор Колумб и сина му Ернан,уникалната картина на Мурильо „Сан Антоан”.

Недалеч от катедралата е дворецът Алкасар. Посещението на катедралата, кулата Хиралда и двореца Алкасар се заплаща допълнително. В обиколката на Севиля сме включили и пешеходна разходка из парка Мария Луиза, където се намира Археологическия музей на града, площад Испания с неизменните файтони и символите на всички андалуски общини.

С автобуса ще преминем край най-голямата арена за корида в Испания – Ла Маестрада, по булеварда на палмите с павилионите на иберийско- американската изложба през 1929 г., край Златната кула, откъдето тръгват корабчетата за разходка из реката Гуадалкивир, пресичаща града, и др.

Да не пропуснем и още един щрих от пешеходния тур: балкончето на една от севилските фасади, вдъхновило създаването на знаменитото творение на Росини – операта” Севилският бръснар”! И днес Севиля се прекланя пред Светата Дева с  религиозните шествия по време на Страстната седмица, когато целият град е украсен в червено – цветът на страстта. Тогава най-силно пулсира и ритъмът на фламенкото, когато силно набожните песни отстъпват на пищните веселби.

Вечеря и  нощувка в хотела.

Ден 5 - Севиля - Медина Азахара - Кордоба - Гранада

Закуска. Отпътуване за Кордоба. По път ще спрем да разгледаме МЕДИНА АЗАХАРА, старинен град, основан от династията на Омаядите през Х век, на около 8 км западно от Кордоба. Казват, че този средновековен мавритански град, изпълнен с дворци, джамии, административни сгради, работилници, резиденции и бани е дар на халифа Абд ал Рахман ІІІ от споменатата династия за любимата му Ал Сахре.

В книгата си „История на мавританците в Испания” британският историк Стенли Лейн пише:” Пътешественици от далечни земи, хора с всякакви професии и различни религиозни възгледи, принцове, посланици, търговци, теолози и пр. казват, че не са виждали нещо, което може да се сравни с Медина Азахара”.

Домакините на комплекса са се погрижили чрез 15-минутен филм да покажат възстановка на този уникален град, а разглеждането на археологическите находки е срещу допълнително заплащане. Пристигаме в КОРДОБА, един от най-характерните мавритански градове в сърцето на Андалусия. През Х век е наброявал 500 000 души и е бил най-големият град в Европа! Ще влезем в историческия център на града през стария римски мост над река Гуадалкивир.

Гордостта на Кордоба е джамията Мескита, изградена от поредица емири, когато градът е седалище на Западния халифат. Близо 900 колони, облицовани с оникс, мрамор, яспис и гранит, с подковообразни арки на ивици от червен и бял мрамор и декор от мозайки, създават този ненадминат образец на ислямската архитектура, чиито съперник е единствено джамията в Мека.

Когато през ХІІІ век тя е полуразрушена и в центъра й се издига фундамента на католически храм, самият владетел на Свещената Римска империя Карл V съжалява за похабената сграда:”Разрушихме нещо уникално, за да отворим място за нещо банално”. Входът за джамията е срещу допълнително заплащане. В свободното време ви препоръчваме да опитате кулинарния специалитет на Кордоба – задушена...опашка на бик (рабо де торо), на вкус е като нашенското телешко.

Отпътуване за Гранада. Настаняване в хотел Hotel Urban Dream Nevada 3* или подобен. Вечеря и посещение на пещерата Сакромонте, където на чаша вино ще се любуваме на традиционното ФЛАМЕНКО ШОУ. Спектакълът е срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Ден 6 - Гранада - Малага - Коста дел Сол

Закуска. Обзорна екскурзия из Гранада, един от най-красивите градове в Испания, благословен с географското си положение в подножието на планината Сиера Невада, с  изобилието на вода и културно-исторически паметници.

Този град е събрал невероятни архитектурни шедьоври, плод на различни култури: мавританска, еврейска, християнска. Това е последният град в Испания, отстъпен на християните под владичеството на кралица Изабела І през 1492 година. Перлата на Гранада е средновековният дворец Алхамбра, означаващ от арабски "Червената крепост". Той се счита за върхово постижение на мавританската култура и стил от типа "1001 нощи", датира от 1238 година, но различните части на двореца са строени през различни векове.

Прекрасно допълнение към двореца са градините Хенералите, създадени за наслада и спокойствие за сетивата. Тъкмо в този дворец испанската кралица Изабела І дарява бижутата си на Христофор Колумб за финансиране на експедицията му, довела до откриването на Америка. Посещението на Алхамбра е включено в пакетната цена, дсворецът се разглежда и отвътре.

Отпътуване за Малага и настаняване в Коста дел Сол, в хотел Hotel Kristal 3*, Торемолинос или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 7 - Ронда

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до РОНДА срещу допълнително заплащане. Градчето Ронда е разположено на върха на стръмен каньон. Известно е като люлката на бикоборството. Тук е открита първата арена за корида, построена в края на ХVІІІ век.

Към нея има музей на бикоборството, в който е изложена колекция от плащове и снаряжение на тореадорите, а пред арената – паметник на прочутия тореадор Педро Ромеро, който пръв слиза от коня и се изправя срещу бика на земята, както се прави сега. Влизането в музея е срещу допълнително заплащане. Ронда е и родината на 6-струнната китара, без която е невъзможно са се случи фламенкото.

Старата част на Ронда се отличава с калдаръмените си улички и малки площади, с дворци още от ХІV век. Една от главните забележителности и мостът, който свързва над високите скали, подобни на тези в гръцката Метеора, новата и старата част на Ронда. Градът често вдъхновява творчеството на различни представители на изкуството, най-вече художници.

Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 8 - Коста дел Сол - Малага - София/Варна

Закуска.

За клиенти от Варна и София: освобождаване на хотела около обяд. Панорамна обиколка на Малага, наричан Столицата на Коста дел Сол, основан преди 3500 години от финикийците, преживял господството на римляни, вестготи, араби...Старият град на Малага е своеобразен музей на открито.

По време на туристическата ни обиколка ще видим останките от римския театър, катедралата, строена близо двеста години, пристанището с морския фар, където обичайно акостират огромни круизни лайнери, кметството с неговата разкошна архитектура, ще се изкачим и на хълма Мирадор, откъдето се открива прекрасна панорамна гледка към пристана и целия град.

Малага е родно място и на знаменития художник Пабло Пикасо, чиято родна къща-музей се намира в града. Може и да си направите снимка със... скулптурата на самия Пикасо на пейката пред родния му дом.

Трансфер до летището в Малага.

За клиенти от Варна: полет на Турски авиолинии в 17:55 ч. и кацане в Истанбул в 23:15 ч. Излитане от Истанбул в 01:50 ч. и кацане в морската ни столица в 02:55ч + 1

За клиенти от София: Полет за България в 18:35 и кацане по разписание в София в 23:10 ч.

18.05.2021 - 25.05.2021
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
899 евро/1759 лв. при записване до 26.02.2021.
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА:
935 евро/1829 лв. при записване до 26.02.2021.
Стандартна цена за отпътуване от София: 950 евро/1859 лв.
Стандартна цена за отпътуване от Варна: 986 евро/1929 лв.
Цената включва летищни такси.

18.05.2021 - 25.05.2021 (► ПРЕПОРЪЧВАМЕ ПАКЕТ СИГУРНОСТ С ВКЛ. ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ")
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
944 евро/1846 лв. при записване до 26.02.2021.
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА:
980 евро/1916 лв. при записване до 26.02.2021.
Стандартна цена за отпътуване от София: 1003 евро/1961 лв.
Стандартна цена за отпътуване от Варна: 1038 евро/2031 лв.
Цената включва летищни такси.

12.10.2021 - 19.10.2021
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
899 евро/1759 лв. при записване до 26.02.2021.
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА:
935 евро/1829 лв. при записване до 26.02.2021.
Стандартна цена за отпътуване от София: 950 евро/1859 лв.
Стандартна цена за отпътуване от Варна: 986 евро/1929 лв.
Цената включва летищни такси.

12.10.2021 - 19.10.2021 (► ПРЕПОРЪЧВАМЕ ПАКЕТ СИГУРНОСТ С ВКЛ. ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ")
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
944 евро/1846 лв. при записване до 26.02.2021.
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА:
980 евро/1916 лв. при записване до 26.02.2021.
Стандартна цена за отпътуване от София: 1003 евро/1961 лв.
Стандартна цена за отпътуване от Варна: 1038 евро/2031 лв.
Цената включва летищни такси.


Условия:

Минимален брой участници: 30

Срок за набиране на група: 28.04.2021


Условия за записване
Депозит 50 лв. при резервация Втори депозит до 50 дни преди датата на отпътуване 600 лв Доплащане до 100% - 35 дни преди отпътуване Срокове за анулация: - при отказ от пътуване от Туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора до 50 календарни дни преди датата на тръгване – такса в размер на 50 лв. на турист. - при отказ от пътуване от Туриста от 49 до 31 дни преди началната дата на изпълнение на туристическите услуги – неустойка в размер на депозита. - при отказ от пътуване от Туриста от 30 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена. Забележка: Пакет „Сигурност“ включва Застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие за КОВИД – 19 / не покрива риск при затваряне на граници и степен на опастност 5/
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Ориентировъчни входни такси:
Медина Азахара: 3.50 €
Джамията в Кордоба: 8.00 €
Катедралата в Севиля и Ла Хиралда: 8.00 €Златната кула в Севиля: 3.00 €
Дворецът Алказар в Севиля: 10.00€- съветваме Ви предварително да си осигурите билети по интернет с час около 14:30 – 15:00, тъй като на място опашките са големи
Катедралата в Гранада: 4.50 €
Катедралата в Кадис: 5.00 €
Музея на Пикасо в Малага: 7.00 €
Крепостта Алкасаба в Малага: 4.00 €
Катедралата в Малага: 6.00 €
Музей на бикоборството в Ронда: 7.00 €
Допълнителни условия:
Доплащане за настаняване в единична стая: 370 лева
Доплащане за 1-ви ред в автобуса – 30 евро/59 лв на човек – 2 броя седалки
Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/39 лв на човек – 4 броя седалки
Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

 
  Допълнителни Турове  Минимум туристи   Цена 
Фламенко шоу – 35 евро/ 68 лева 25 68.00 BGN
Посещение на Ронда – 55 евро/108 лева 25 108.00 BGN
Посещение на скалата в Гибралтар - 33 евро/65 лева 25 65.00 BGN
Пакетна цена при заявка на трите допълнителни екскурзии - 217 лв. 25 217.00 BGN

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • Самолетен билет София – Малага – София с авиокомпания България еър или Варна - Истанбул - Малага - Истанбул – Варна с Турски авиолинии
 • Летищни такси (103 евро/201 лв. от София и 231 евро/452 лева от Варна към 21.01.2021 – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща
 • Чекиран багаж до 23 кг + 10 кг ръчен от София и 30 кг + 10 кг ръчен от Варна
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3* (1 нощувка в района на Коста дел Сол, 1 нощувка в района на Гибралтар, 2 нощувки в района на Севиля, 1 нощувка в района на Гранада, 2 нощувки в района на Коста дел Сол)
 • Транспорт с лицензиран автобус в Испания
 • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата
 • Екскурзия из Малага
 • Туристическа програма във Вехер де ла Фротера,  Кадис и Севиля
 • Туристическа програма в Медина Азахара и Кордоба
 • Обзорна екскурзия из Гранада
 • Входни такси за  Алхамбра
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Водач от фирмата - организатор

 

 

Цената не включва:

 • Фламенко шоу – 35 евро/68 лева, при минимум 25 човека, заплаща се месец преди отпътуване
 • Посещение на Ронда – 55 евро/108 лева, при минимум 25 човека, заплаща се месец преди отпътуване
 • Посещение на скалата в Гибралтар - 33 евро/65 лева, при минимум 25 човека, заплаща се месец преди отпътуване
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години – 13 лева
 • Доплащане от 100 лева за пакет "Премиум", включващ застраховка "Отмяна на пътуване" от ЗК Мондиал с лимит на отговорност, покриващ цената на цялата екскурзия.
 • Входни такси за посещаваните обекти, освен изрично упоменатите
 • Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, мини-бар и др.

 

 

Оферта № Е129

Текущи предложения

Статии

Абонирайте се за нашите специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах