Вашата оценка 5.00 от 148 гласа

В царството на лалетата - Истанбул през април

За програмата
4 дни / 2 нощувки
Дестинация: Турция

Маршрут: Мездра- Враца- София- Пазарджик- Пловдив- Истанбул- Одрин
Дати на отпътуване: 22.04.2021, 24.04.2021

Вид транспорт: Автобус

Цена на човек за 4 дни / 2 нощувки
от 155 лв.
Дата Цена Резервирай
22.04.2021 от 155 лв. Резeрвирай
24.04.2021 от 155 лв. Резeрвирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
1 ден: Тръгване от Мездра в 18.00 ч. Тръгване от София в 20:30 ч от МА Сердика.
 
2 ден: Пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел (ако има свободни стаи в момента на пристигане, туристите се настаняват веднага, ако няма свободни стаи настаняването става след 12:30 ч). Кратка почивка. Панорамна обиколка на град Истанбул с местен екскурзовод на български език- включена в цената: Посещение и разходка в Емирган или по-познат като паркът с лалетата,  Синята джамия (отвън), площад Хиподрума с трите обелиска - Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск,  Змийската колона, византийската базилика "Св.София” (отвън). Преминаване в новата европейска част на града пo моста Галата над залива Златния рог, покрай новия дворец ДолмаБахче Сарай. И вече към азиатската част  на  града  по  въжения  мост  над   пролива Босфора -  след престоя на Йедитепе отново по Въжения мост туристите се връщат в Европейската част на Истанбул, с посещение на българската църква "Св.Стефан".
По желание (срещу допълнително заплащане; осъществява се при минимум 20 записали се туристи) - Посещение на двореца Долма Бахче Сарай– най- красивият в Истанбул.

Вечерта възможност за посещение на най – високия небостъргач в Истанбул-САПФИР с качване на панорамната тераса и гледане на 4-Д кино (срещу допълнително заплащане).

3 ден: Закуска. Организиране на екскурзия с кораб по Босфора (срещу допълнително заплащане). Обиколката започва покрай Европейския бряг до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. По време на пътуването ще видите още двореца ДолмаБахче, както и парковете и кралските павилиони  на  замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят– синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. Кратък престой за посещение и почивка на кулата на девицата - доплаща се. Турът е с продължителност около 3 часа. Посещение на Египетския пазар.                    

Ранният следобед имате възможност да разгледате една малко позната страна на Истанбул - музея Карие, джамията „Михримах Султан”, църквата „Влахерна”, Теодосиевите стени (по желание срещу допълнително заплащане).
Музеят Карие, първоначално замислен като манастира Хора, е считана за един от най-красивите образци на византийската църковна архитектура и изкуство, оцеляла до наши дни. Храмът „Христа Спасителя” съхранява изумителни музайки и стенописи от 14ти век.
Част от новата ни обиколка из любимия Истанбул включва и великолепната джамия „Михримах султан” построена от великия архитект Синан, посветена на дъщеря на султан Сюлейман- 
принцеса Михримах.
„Света Богородица Влахернска” е един от най-известните храмове в света. Тук се намира чудотворната икона на Света Богородица, благодарение на която градът нееднократно бил спасяван. Параклисът се пази омофорът и поясът на Света Богородица. По времето на тази екскурзия ще се разходим покрай „Теодосиевите стени” и вратата „Едирме капъ”, през която завоевателят на Константинопол султан Мехмед || влиза в града. Също така ще имаме възможност и свободно време да се разходим и разгледаме стария еврейски квартал, изпълнен с кафенета и ресторанти, любимо място на местните жители.


Програми по желание (срещу допълнително заплащане; осъществява се при минимум 20 записали се туристи):
 
1. Посещение на византийската базилика “Св. София”
2. Посещение на двореца Топкапъ Сарай.

 
Вечерта програми по желание (срещу допълнително заплащане):
1. По улиците на нощен Истанбул (осъществява се при минимум 20 записали се туристи):   площад Таксим и булевард  Истиклял.
 
2. Вечеря в ресторант на Галатския мост или турско атракционно заведение с богата шоу-програма– “Гар Мюзикхол”: Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия, основно ястие с пилешко месо (пилешка пържола с гарнитура), сезонни плодове за десерт. На човек се полагат 2 чаши водка или 2 чаши йени ракъ (традиционно турско питие, приготвяно от грозде и анасон), или 2 чаши джин, или 2 бири, или 2 безалкохолни /По желание на клиента може да се направи комбинация от 2 от изброените напитки/, или 1 малка бутилка вино /бяло или червено/. Програмата включва: Ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи, шоу програма, включваща изпълнение на песни на всички езици. Нощувка.
 

4 ден: Закуска. Отпътуване за гр. Одрин. Посещение на българската църква "Св.Св.Константин и Елена" и на най– голямата джамия в Турция "Селимие". Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в Мездра.

Цени за хотел 3+*   – 155 лв. с тръгване от София
Тръгване от Мездра и Враца - 165 лева


За всички нови резервации по автобусните ни програми или за хотелско настаняване, направени до 31.03.2021 г., изискваме да бъде заплатен единствено депозит в размер на 50 лв. на възрастен, с доплащане до 20 дни преди началната дата на програмата.

В случай че бъде въведена забрана за пътуване до Турция, държавните граници бъдат затворени или бъде наложена задължителна карантина за лица, влизащи от Турция в България, предплатената по отменените резервации сума подлежи на възстановяване, без да бъдат удържани такси и неустойки от наша страна!

 
 • Транспорт с автобус***;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*+;
 • Безплатно посещение на българската църква “Св.Стефан";
 • Безплатно посещение и разходка в парка Емирган/парка на лалетата/;
 • Безплатна панорамна обиколка на град Истанбул;
 • Безплатно разглеждане на Хиподрума с базиликата Св.София и Синята джамия/отвън/;
 • Безплатна разходка до Чемберлиташ и Капалъ чершия;
 • Безплатна разходка на Египетския пазар/след круиза с кораба/;
 • Безплатно посещение на българската църква „Св. Константин и Елена“ в Одрин;
 • Безплатно посещение на търговска зона в град Одрин;
 • Безплатно посещение на джамията Селимие в град Одрин;
 • екскурзовод на български език;
 • водач на групата от ТА;
 • пътни такси; ; медицинска застраховка, за лица от 70 до 73 години се доплаща 5 лв., а за лица над 75 години не се прави застраховка.
    
 • Входните  такси  на музеите Топ Капъ Сарай – 25 евро;
 • Долма Бахче Сарай – 25 евро ;
 • Вход за „Св.София” – 25 евро;
 • Разходката  с  яхта  по Босфора – 20 €   ( осъществява се  при минимум 25 записали се туристи; 
 • Вечеря  в  турски  ресторант  ”Гар Мюзикхол” – 30 евро;
 • Нощен Истанбул с посещение на небостъргача „Сапфир“ – 20€ ;
 • Уотър гардън мол – 10 евро + Емар молл с Аквариум /75 ТЛ./:
 • Вечера на яхта по Босфора - 40 евро; 
            Ø   Доплащания: за единична стая – 60 / 80 лв.
           
 Ø   Намаления: за деца до 12 год. с двама възрастни в стая – 10 %.
            Ø  Начин на плащане: 30 % депозит при записване, доплащане- до 10 дни преди датата на отпътуване.
            Ø   Минимален брой на  туристите за осъществяване на екскурзията - 40 човека.
 Ø   Няма паспортни,  визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 
  Ø   Необходими документи: валиден задграничен паспорт с валидност 3 месеца.
Оферта № Е84

Текущи предложения

Статии

Абонирайте се за нашите специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах