Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Почивка в Тунис

    Тунис, страна на Северна Африка. Достъпното крайбрежие на Средиземно море на Тунис привлича завоеватели и посетители през вековете, а неговият готов достъп до Сахара доведе хората си в контакт с жителите на африканската вътрешност.
    Според гръцка легенда,Дидо - принцеса на Тир, е първият външен човек, заселил се сред местните племена от сегашния Тунис, когато основава град Картаген през 9 век пр.н.е. Въпреки че историята със сигурност е апокрифна, Картаген все пак прераснал в един от големите градове и преобладаващи сили на древността, а колониите били разпръснати из целия регион на западното Средиземноморие. Картаген води серия от войни с Рим. Рим надделява и всредата на II век пр.н.е., разрушава Картаген и поема упралвение над региона през следващите 500 години. През VII в. Арабските завоеватели превръщат местното берберско (амазигско) население на Северна Африка в ислямисти. Районът е управляван от редица ислямски династии и империи, докато не попаднат под френската колониална власт в края на 19 век. След постигането на независимост през 1956 г., Тунис следва прогресивна социална програма и се стреми да модернизира икономиката си при двама дългогодишни президенти - Хабиб Бургиба и Зин ал-Абидин Бен Али. Тунис обаче си остава авторитарна държава с всемогъща управляваща партия и без значителни институции на представителното управление. (За обсъждане на политическите промени в Тунис през 2011 г., вижте Jasmine Revolution.)
    Културата на Тунис е много разнообразна, отчасти поради дълги периоди на османско и френско управление, но също така и поради това, че населението на евреи и християни е живяло сред мюсюлманско мнозинство от векове. По подобен начин столицата, Тунис, смесва древните арабски суки и джамии и офис сгради в модерен стил в един от най-красивите и оживени градове в региона. Други градове включват Sfax (fafāqis), Sousse (Sūsah) и Gabès (Qābis) на плодородния бряг и Kairouan (Al-Qayrawān) и El-Kef (Al-Kāf) в засушливата вътрешност.
Текущи предложения

Новини и Статии

Абонирайте се за нашите специални предложения
Европейски фонд за регионално развитие
“Турс Клуб Елада ” ООД oсъществява проект BG16RFOP002-2.092-..... по процедура „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. Проектъте се изпълнява в градовете с представителства на фирмата и е с продължителност 3 месеца. Общата му стойност е в размер на 68 491.37 лева, от които 58 217.66 лв. европейскои 10 273.71 лв. национално финансиране.

Проект и главна цел: Проект BG16RFOP002-2.095-1002 - „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки”е краен бенефициент и изпълнител на проект по процедура „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки”. Цел и очаквани резултати: Осигуряване на оборотен капитал за предприятието, засегнати от временните противоепидемични мерки, постигане на положителен ефект за преодоляване на икомически последствия от пандемията COVID-19 и запазване на дейността. Бенефициент: Турс Клуб Елада ООД. Обща стойност: 23 624.47 лв. от които 20 080.80 лв европейско и и 3543.67 лв. национално съфинансиране. Начало: 05.03.2021 г. Край: 05.06.2021г.
Оперативна програма Иновации и конкурентоспособност
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах