Оценка 4.50 от 2 гласа

Почивки Шарм ал Шейх, Египет

Почивки Шарм ал Шейх

Разглеждате почивки Шарм ал Шейх, но не знаете какво да очаквате от тази дестинация? Шарм ал Шейх е град в южния край на Синайския полуостров. Той е най-популярният сред всички курорти на Египетската Ривиера. Понякога е трудно за вярване, като се има предвид, че до 70-те години на миналия век на негово място е имало, грубо казано, село. Въпреки това, когато европейските туристи преоткриха Египет, властите започнаха бързо да застрояват територията.

Какво трябва да знаете при резервация на почивки Шарм ал Шейх?

Местните плажове се считат за едни от най-добрите. Те са грижливо почистени и оборудвани, но основното предимство е близостта на кораловия риф, който привлича любителите на гмуркането, гмуркането с шнорхел и др.
Развлечения в града могат да бъдат намерени за всеки вкус. Има дори местен Лас Вегас в Шарм Ел Шейх. Освен екскурзии до различни части на страната, курортът ви позволява да се забавлявате в местни барове, ресторанти, търговски центрове, базари, училища за гмуркане и други места.
Шарм ал Шейх ще изненада приятно туриста със своята подредба. Градът има добри пътища и много евтин обществен транспорт. Достатъчно паркове и площади, за да се разхождате и да се скриете от яркото слънце.
Естествено, предимствата на курорта не свършват до тук, но е по-добре да дойдете и да се убедите сами.

Забележителности на Шарм ал Шейх

Туристите винаги искат да посетят пирамидите в Гиза заедно със Сфинкса, Долината на царете, храмовете на Луксор и Карнак, но в самия Шарм ал Шейх можете да намерите няколко места, които трябва да видите. На първо място, разгледайте Стария град, разположен в Шарм Ел Мая. Разходка по близкото пристанище, организиране на туристическа обиколка с яхта. Разгледайте местния пазар за сладки дрънкулки за приятели и семейство, ароматни подправки и някои дрехи. Не забравяйте да се пазарите с продавачите, които се стремят да надхитрят наивните туристи.
Престъпление е да прекарате почивката си в Шарм ел Шейх, без да опитате нещо от египетската кухня. Изберете местни заведения за хранене, където се готви по семейни рецепти, предавани от поколение на поколение. Дайте предпочитание на ястия с морски дарове.
В същия Стар град се издига джамията Ел Мустафа. Сградата е сравнително нова - построена през 2006г. Конструкцията е изградена от сива тухла, но през нощта осветлението се включва и прави свещеното място кипящо бяло. Около джамията има малък, но живописен парк, където можете да се отпуснете или да се скриете от жаркото слънце.
Ако обичате да се гмуркате, не пропускайте да посетите националния резерват Ras Mohammed. Намира се на 25 км от брега на Шарм Ел Шейх и е гордостта на страната. Там можете щастливо да прекарате целия ден, разглеждайки рифовете и коралите с тяхната фауна.
За да резервирате почивки Шарм ал Шейх, разгледайте нашия сайт!
 
Холивудският търговски и развлекателен комплекс ще се хареса както на възрастни, така и на деца. Има огромен брой ресторанти, барове, магазини, има кино. Но основното му очарование е Джурасик парк с движещи се фигури на динозаври в реален размер. Освен това пеещите фонтани ще ви изненадат.

Новини и Статии

Абонирайте се за нашите специални предложения
Европейски фонд за регионално развитие
“Турс Клуб Елада ” ООД oсъществява проект BG16RFOP002-2.092-..... по процедура „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. Проектъте се изпълнява в градовете с представителства на фирмата и е с продължителност 3 месеца. Общата му стойност е в размер на 68 491.37 лева, от които 58 217.66 лв. европейскои 10 273.71 лв. национално финансиране.

Проект и главна цел: Проект BG16RFOP002-2.095-1002 - „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки”е краен бенефициент и изпълнител на проект по процедура „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки”. Цел и очаквани резултати: Осигуряване на оборотен капитал за предприятието, засегнати от временните противоепидемични мерки, постигане на положителен ефект за преодоляване на икомически последствия от пандемията COVID-19 и запазване на дейността. Бенефициент: Турс Клуб Елада ООД. Обща стойност: 23 624.47 лв. от които 20 080.80 лв европейско и и 3543.67 лв. национално съфинансиране. Начало: 05.03.2021 г. Край: 05.06.2021г.
Оперативна програма Иновации и конкурентоспособност




* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Информация съгласно чл. 80 от Закона за Туризма може да получите в нашите офиси или оторизираните агенти.